Seo Adına Site İyileştirmeleri

Seo Adına Site İyileştirmeleri

SEO çalışmaları yalnızca diğer makalelerimizde söylediğimizden ibaret değildir.

1. www.grafikreklamajansi.com/52-seo-tavsiyesi

2. www.grafikreklamajansi.com/teknik-seo-tavsiyeleri

SEO çalışmalarının kıyısında köşesinde kalan ancak en az yukarıdakiler kadar önemli olan çeşitli durumlar vardır. Bunlara yönelik önerileri gözden geçirerek SEO çalışmalarınızdan ekstra verim almayı başarabilirsiniz.

Zayıf İçerikleri Kaldırmalısınız

Google’ın Panda algoritması zayıf içeriklere sahip olan siteleri anında yakalama ve engelleme potansiyeline sahiptir. Çözüm için bu içerikleri düzeltmeli veya onları kaldırmalısınız. Hiçbir değeri olmayan sayfaları kaldırmak yerine onlara noindex niteliği eklemeyi düşünebilirsiniz. Hangisi sizin için daha kolay olacaksa onu gerçekleştirmelisiniz.

Sitenizi Yerleştirilmiş Linkler Açısından Kontrol Etmelisiniz

Siteniz başkaları tarafından ele geçirilirse çeşitli içeriklerde otomatik linkler oluşturulmuş olacaktır. Bu linkler arama motorunda yeterli performansı göstermenize engel olabilecektir. Sucuri’nin ücretsiz kontrol aracını kullanarak sitenizi bu tür durumlara karşı kontrol edebilirsiniz.

Arama Trafiğini İncelemelisiniz

Arama trafiğinde normal gözükmeyen trafik azalmalarına karşı dikkatli olmalısınız. Bu tür azalmalar varsa siteniz herhangi bir algoritma güncellemesinin etkisi altında olabilecektir. Sitenizde bir algoritma etkisinin olup olmadığını kontrol etmek istiyorsanız öncelikle sitenizin çalışır vaziyette kalma süresini gözden geçirmelisiniz.

Daha sonra Baracuda Digital’in ücretsiz Panguin aracını kullanarak sitenizi algoritma güncellemelerine karşı gözden geçirebilirsiniz. Siteniz bir şekilde algoritmaların etkisi altında kaldıysa bu araç size bunu gösterebilecektir.

Google’dan Gelen Bildirimlere Göz Atmalısınız

Arama trafiğinde ciddi düşüşler varsa Google’dan gelen bildirimleri inceleme yoluna gitmelisiniz. Google bir şekilde sitenize yaptırım uyguladıysa bunu size Google Search Console üzerinden bildirecektir. Google’ın yapılan değerlendirme sonrası ceza vermesini sağlayan önemli etkenler ise şu şekildedir:

  • Aşırı agresif link oluşturma politikası
  • Düşük kaliteli içerik
  • Şüpheli linkler
  • Ziyaretçiler tarafından oluşturulan içerikler
  • Schema yapılandırmalarının hatalı kullanımı

Google tarafından değerlendirme sonucu verilen cezalar size bildirilir. Cezaya sebebiyet veren problemi ortadan kaldırdıktan sonra sitenizin Google tarafından yeniden değerlendirilmesini talep edebilirsiniz.

GSC ve GA Bağlantısı Kurmalısınız

Google analytics trafik değerlerini inceleme konusunda sektörün standartlarını karşılayabilen bir araçtır. Bu aracı kullanmayı en iyi şekilde öğrendikten sonra site trafiğini yükseltmek için tüm seçenekleri ortaya çıkarmayı başarabilirsiniz.

Google Analytics normalde anahtar kelimeleri “not provided” olarak nitelendirecek şekilde sunmaktadır. Sitenize gelen aramaların neler olduğunu öğrenme konusunda bu durum yolunuzu tıkamaktadır. Bunu aşabilmek için Google Search Console ile Google Analytics mülkleri arasında bağlantı kurmalısınız. Böylece Google Search Console’un arama sorguları raporuna ulaşmayı başarabilirsiniz.

Garip Yönlendirmelerden Kurtulmalısınız

Garip yönlendirmeler isimleri garip olan ve genelde hiçbir anlam ifade etmeyen sitelerden gelen yönlendirmelerdir. Bu tür siteler Google Analytics raporlarının hatalı olmasına neden olabilmektedir. Basit bir biçimde bu verileri kontrol etmeli ve onları Google Analytics raporundan çıkarmanın yollarını bulmalısınız.

Etkinlik İzlemeyi Aktif Kullanmalısınız

Kullanıcıların siteniz ile kurdukları etkileşimleri gözden geçirmek her zaman iyi bir durumdur.

Bunu yapabilmek için Google Analytics’te yer alan etkinlik izleme özelliğinden faydalanabilirsiniz. Böylece kullanıcıların siteniz ile kurmuş olduğu etkileşimi kolay bir biçimde görebilirsiniz.

İçeriğin Kolay Paylaşılmasını Sağlamalısınız

Sosyal medya sıralamalara etki eden bir platform değildir. Ancak sosyal medya platformları üzerinden site içeriklerinin hızlı bir şekilde yayılmasını sağlayabilirsiniz. Hızlıca yayılan içerik site trafiğine etki edebilecektir. Bu nedenle oluşturduğunuz içeriklerin paylaşılabilir olmasını sağlamalısınız.

  • Oluşturduğunuz içerikleri her zaman sosyal medyada paylaşmalı ve içeriklere gelen etkileşimleri kontrol etmelisiniz.
  • Site içerisinde sosyal paylaşım butonları ve buna benzer ögeleri en iyi şekilde kullanmalısınız.
  • Open Graph meta verilerini kullanmaya çalışmalısınız. (All in One SEO Pack eklentisinin içerisinde bu özellik Sosyal Meta olarak yer almaktadır.)
  • Tüm yazılarınız için özel öne çıkarılmış görseller oluşturmalısınız.

Daha Fazlasını Öğrenmeye Çalışmalısınız

SEO söz konusu olduğunda en önemli şey bilgidir. SEO konusunda yeni bilgiler öğrenebileceğiniz çok farklı yerler vardır. Bu blog onlardan sadece birisidir. Her zaman yeni SEO taktiklerini gözden geçirmeli ve sitenize uygun olanları uygulamaya çalışmalısınız.

Algoritma Güncellemelerini Gözden Geçirmelisiniz

SEO alanında sürekli algoritma güncellemeleri olabilmektedir. Bu algoritma günceellemelerini yakından takip etmeli ve sitenizi etkileyebilecek olanlara yönelik çalışmaları yapmalısınız.