WordPress SEO Eklentileri: Sıralamanızı Yükseltecek İçin en iyi 6 SEO Eklentisi

WordPress SEO Eklentileri: Sıralamanızı Yükseltecek İçin en iyi 6 SEO Eklentisi

Kaliteli bir SEO eklentisi her WordPress sitesi için sahip olunması gereken bir şey. Bu yazıda, pazardaki lider SEO eklentilerinin altısını karşılaştıracağız. Sitenizin SEO hatalarından kurtulup Google’da ve diğer arama motorlarında yer almasına yardımcı olacak en iyi WordPress SEO eklentisi mi arıyorsunuz?

Şu bir gerçek ki, WordPress, yerleşik SEO işlevselliği için fazla bir şey içermediğinden, kaliteli bir SEO eklentisi her WordPress sitesi için mutlaka sahip olunması gereken bir şeydir. Bu yazı, bu sebeble topladığımız 6  harika eklentinin oluşturulmasına yol açtı.

Toplamda 6 farklı SEO eklentisini karşılaştıracağız ve nasıl çalıştıklarını göstereceğiz.

  1. Yoast SEO
  2. Rank Math
  3. All in One SEO Pack
  4. The SEO Framework
  5. SEOPress
  6. Squirrly SEO

Yoast SEO

WordPress SEO eklentileri hakkında düşündüğünüzde, Yoast SEO muhtemelen akla gelen ilk isimdir. Geniş bir farkla yalnızca en popüler WordPress SEO eklentisi değil, aynı zamanda indirilen en popüler WordPress eklentilerinden biridir.

WordPress.org’a göre, 26.000’in üzerinde 4.9 puanla beş milyondan fazla sitede faaliyet gösteriyor.

Blog içeriklerinizi ve ya sayfalarınızı SEO için optimize etmenize yardımcı olur ve aynı zamanda sitenizin genel SEO ayarlarını yönetmek için yardımcı olacak site içi araçlar sunar.

Yoast’ı faal hale getirip tek bir içerik ekleyip yönetmeye gittiğinde, içeriğin SEO başlığını / tanımını ve sosyal grafik etiketlerini (Facebook veya Twitter’da paylaşıldığında nasıl göründüğünü) kontrol edebileceğiniz yeni bir meta kutusu bulacaksınız. Ayrıca, bu içeriğin dizine eklenip eklenmeyeceği gibi bazı SEO temellerini de yapılandırabilirsiniz:

Sadece teknik temelleri ayarlamanın ötesinde, Yoast SEO’da , hem SEO hem de okunabilirlik açısından içeriğinizi analiz etmenize yardımcı olacak ve bir sürü farklı kontrol yürütecek ve ardından içeriğinizi insanlar ve arama motorları için nasıl optimize etmeniz gerektiğine dair tavsiyeler bulacaksınız.

SEO analizine yardımcı olan birçok eklenti olsa da, Yoast SEO’nun okunabilirlik analizi oldukça başarılı.

Özel gönderi ayarlarının ötesinde, işinizi kolaylaştıracak bir çok alan mevcut.

Başlık ve açıklama şablonları (bunları her zaman el ile geçersiz kılabilirsiniz).
Dahili bir bağlantı sayacı.
En önemli içeriğinize bağlantılar yönlendirmenize yardımcı olan “Köşe taşı içeriği” özelliği.
Web yöneticisi araçları doğrulama.
.Htaccess ve robots.txt dosyaları için pano içi dosya düzenleme.
breadcrumb desteği.
Yayınınızdaki içeriğe göre dahili bağlantı önerileri.
Birden fazla odak anahtar kelimesi için içeriği optimize etme seçeneği.
Bir yönlendirme yöneticisi aracı.
Şema biçimlendirme desteği gibi …

Yoast SEO Premium 89 $ ‘dan başlıyor. Almaya gerek var mı?  Derseniz,  sizden istenilen gerekli alanları doldurup ve SEO mantığını iyi anlayabilirseniz bize göre gerek yok.

 

  • Rank Math Seo Plugin

Rank Math, popüler bir WordPress teması ve eklenti geliştiricisi olan MyThemeShop‘tan yeni bir WordPress SEO eklentisidir.

400’den fazla oyla 4.9 yıldız derecelendirmesi ile 60.000’in üzerinde WordPress sitesinde kullanılıyor. Yoast SEO gibi, Rank Math da SEO’nun teknik bölümlerinde size yardımcı olur – ör. Başlıkları ve meta – ayar ve ayrıca analiz ve araştırma.

Baştan başlayalım…

Tek tek içerik parçaları için, Rank Math size başlıkları ve meta açıklamaları ayarlayabileceğiniz ve analiz için Yoast gibi odak anahtar kelimenizi (focus) ekleyebileceğiniz yeni bir meta kutusu sunar.  Rank Math daha sonra bu focus anahtar kelimesi için yayınınızı 40 faktörü temel alarak analiz edecek ve size iyileştirme için bazı ipuçları verecektir (ve size iyi neler yaptığınızı veya ya SEO bakımından neyi iyi yapmadığınızı söyleyecektir):

Başlıklar ve meta açıklamaların ötesinde, Rank Math ayrıca, Google’ın arama sonuçlarında göze çarpan rich snippet, içeriğinizin sosyal medyadaki görünümünü kontrol etmek için sosyal medya grafik etiketleri ve şema işaretlemesi eklemenize yardımcı olabilir. Ayrıca otomatik olarak alt ve başlık özelliklerini ekleyerek resimlerinizi SEO için optimize etmenize yardımcı olur.

Tek tek içerik parçaları için SEO işlevselliğine ek olarak, Rank Math ayrıca size sunduğu bazı avantajları var:

  • XML site haritaları.
  • Google tarama hataları.
  • Yönlendirmeler (redirect).
  • Breadcrumbs.
  • 404 hata izleme.
  • Web yöneticisi araçları doğrulaması (Google Arama Konsolu, Bing, Alexa, Yandex ve Pinterest).
  • Kontrol panelinizden .htaccess dosya yönetimi.

Bu plugin geliştiricileri ayrıca, WordPress panonuzda Google Arama Konsolu bilgisini görüntülemek, Google Trends ile anahtar kelime karşılaştırması, haberler ve video site haritaları ve daha fazlası gibi birçok özellik üzerinde çalışıyor.

Şu anda, Rank Math% 100 ücretsizdir. Bu nedenle Rank Math, aldığınız işlevsellik konusunda en cömert ücretsiz eklentidir. Şuan bu site üzerinde kullanılan eklentilerden biridir :)

  • All in One SEO Pack

Yoast SEO’dan sonra, All in One SEO Pack , WordPress SEO eklenti sahasındaki ikinci en büyük isimdir. 4.4 yıldız derecelendirmesi bulunan 2 milyondan fazla WordPress sitesinde faal’dir.

Yoast SEO ve Rank Math’ın aksine, Hepsi Bir Arada SEO Paketi, SEO için içeriğinizi analiz etmenize yardımcı olmaz. Bunun yerine, yalnızca SEO’nun teknik bölümlerini ayarlamanıza yardımcı olur.

Bu nedenle, içeriğinizin SEO’sunu nasıl geliştireceğiniz konusunda size önerilerde bulunmak için bir eklenti arayan bir SEO ajansıysanız, bu muhtemelen sizin için değildir. Ancak, SEO prensiplerine/tekniklerine  zaten aşina iseniz ve teknik konularda size yardımcı olacak bir şey istiyorsanız (başlık ve açıklama ve sosyal medya grafik etiketleri ayarlama gibi), bu harika bir seçenektir.

İçerikler için, SEO başlıklarını ve açıklamalarını ve ayrıca sosyal medya bilgilerini kontrol etmenizi sağlayan daha düzenli bir meta kutusu elde edersiniz:

Bunun ötesinde, aşağıdaki gibi modüler özellikler elde edersiniz:

  • XML site haritaları.
  • Robots.txt ve .htaccess dosyası için pano içi dosya düzenleme.
  • Sitewide schema işaretlemesi.
  • Web yöneticisi araçları doğrulamasının yanı sıra Google Analytics entegrasyonu.
  • Google Sitelinks arama kutusu desteği.

Yukarıdaki her şey ücretsiz çekirdek sürümünde mevcuttur. Ardından, 97 $ ‘dan başlayan ve aşağıdaki özellikleri destekleyen destek ekleyen premium bir sürüm de var:

  1. Video site haritaları.
  2. Gelişmiş WooCommerce desteği.
  3. taxonomies için SEO.

Yoast SEO gibi çoğu kullanıcının ücretsiz sürümü tercih ediyor.

  • The SEO Framework

SEO Framework performans ve verimlilik odaklı hafif bir SEO eklentisidir.

Her şeyi basit tutmanıza veya anahtar kelime analizi ve izleme gibi daha gelişmiş özellikler eklemenize izin veren modüler bir yaklaşım sunar.

Hepsi Bir SEO Paketinde olduğu gibi, ücretsiz çekirdek sürümü DIY SEO için mükemmel bir seçenektir, çünkü bu analiz özelliklerini içermez.

İçerikler başlıklar / açıklamalar, sosyal medya bilgileri ayarlayabilir ve noindex ve nofollow etiketlerini kontrol edebilirsiniz. Ayrıca 301, bir yayını başka bir URL’ye yeniden yönlendirebilir, eski içeriği birleştirmek istiyorsanız bu seçenek uygun:

Diğer SEO Eklentileri gibi bir çok hususiyeti mevcut:

  • Breadcrumbs  ve Site Bağlantıları Arama Kutusu desteği dahil olmak üzere, site schema markup desteği.
  • Sitewide robots.txt ayarları, tüm yazar arşivlerine noindex eklemek gibi.
  • Web yöneticisi araçları doğrulama.
  • XML site haritaları.

Ücretsiz bazı sunduğu imkanlar. Ama , 49 $ ‘dan başlayan premium paketi ile şunun gibi özelliklerine erişebilirsiniz:

  • Odak Anahtar kelimesi için içeriği analiz ve optimize etme.
  • otomatik schema markup eklenmesi
  • Sitenizi performans ve çalışma süresini izleme

SEOPress

SEOPress, diğer rakipleri arasında biraz buhar alan bir SEO eklentisi dir. Hem ücretsiz hem de premium sürümde gelir ve hem teknik SEO seçeneklerinde hem de içeriğinizi analiz ederek / optimize ederek yardımcı olabilir.

Diğerleri gibi, SEO başlıklarını / açıklamalarını ve ayrıca sosyal medya bilgilerini kontrol etmenizi sağlayan tek tek içerik parçaları için yeni bir meta kutusu alacaksınız. Ayrı ayrı gönderiler için yönlendirmeleri yönetebilir, ayrıca noindex, nofollow veya diğer gelişmiş seçenekleri de uygulayabilirsiniz (noimageindex gibi):

Bunun altında, gönderinizin içeriğini, yapılandırmasını, resimlerini ve bağlantılarını analiz etmenizi sağlayan ayrı bir İçerik analizi kutusu alırsınız:

Bunun ötesinde, ücretsiz sürümde size yardımcı olur:

XML ve HTML site haritaları (hem bir XML site haritası kullanıp kullanmamayı seçebilirsiniz)
Web yöneticisi araçları doğrulama.
Etkinlikler ve özel boyutlar gibi gelişmiş şeyler de dahil olmak üzere Google Analytics (diğer eklentilerin Google Analytics entegrasyonlarından çok daha derindir).
Ardından, 39 $ ‘dan başlayan, aşağıdakileri içeren bir ton daha özellik ekleyen premium bir sürüm var:

Yapılandırılmış veri.
Backlink analizi.
Video site haritaları.
.htaccess ve robots.txt düzenleme.
Galeta unu.
WordPress panonuzdaki Google Analytics istatistikleri.
WooCommerce desteği.
Google anahtar kelime önerileri.
… Artı çok daha fazlası.

  • 6. Squirrly SEO

Squirrly SEO, diğer SEO eklentileri ile karşılaştırıldığında benzersiz kılan büyük şeylerden biri olan araştırma ve analizlere odaklanan bir WordPress SEO eklentisidir.

WordPress gösterge panelinden ayrılmadan, şunları yapabileceksiniz:

Arama hacmi, sıralama zorluğu ve ilgili anahtar kelime önerileri dahil anahtar kelime araştırması gerçekleştirin.
“Evrak Çantası” özelliği ile önemli anahtar kelimelerinizin site içi kullanımını yönetin.
Google aramasındaki sıralamanızı takip edin.

Yani bu açıdan, Squirrly SEO, kullanıyor olabileceğiniz bazı harici SEO araçlarının yerini alıyor, ki bu, yine bu eklentiyle ilgili benzersiz şeylerden biri.

Squirrly SEO ayrıca içeriğinizde kullanmak üzere resimler bulmanıza, ilgili dış makalelerden, Tweet’lerden ve daha pek çok şeye de yardımcı olabilir.

Ayrıca, başlık / açıklama yönetimi, sosyal medya, XML site haritaları, vb. Gibi tüm “standart” SEO eklentisi özelliklerine sahip olacaksınız.

Ancak, tüm bu gelişmiş araştırma ve analiz özelliklerinin dezavantajı, sınırlı bir ücretsiz sürüm olmasına rağmen, daha gelişmiş özelliklerin ücretsiz olmadığıdır. Aslında, bu listedeki diğer tüm eklentilere kıyasla oldukça pahalılar.

En ucuz plan 7 sitede kullanım için aylık 29,99 $ mal olacak. Bu fiyatlandırma, Squirrly SEO’nun sadece bir SEO eklentisi için yılda ~ 360 $ harcayabileceğiniz ciddi projeler için olduğu anlamına geliyor.